Каква опрема е потребна за целата производна линија на пластични чаши за еднократна употреба?

HEY11 машина за правење чаши-2

Целата производна линија на пластични чаши за еднократна употреба главно вклучува:машина за правење чаши, машина за листови, миксер, дробилката, компресор за воздух, машина за редење чаши, мувла, машина за печатење во боја, машина за пакување, манипулатор итн.

Меѓу нив, машината за печатење во боја се користи за чаши за печатење во боја, која обично се користи за шолја за млечен чај и чаша за пијалоци со овошен сок. На обичната чаша за вода за еднократна употреба не и е потребна машина за печатење во боја. Машината за пакување автоматски ги пакува чашите од супермаркет, што е главно хигиенско, брзо и заштедува труд. Ако прави само пазарни чаши, не треба да се конфигурира. Манипулаторот цели кон производите што не може да ги користи машината за виткање чаши, како што се кутија за свежа чување, кутија за брза храна итн. Другите машини се стандардни и мора да бидат опремени со нив.

Машина за правење чаши HEY11

Машина за правење чаши:Тоа е главнатамахine за производство на пластични чаши за еднократна употреба . Може да произведува различни производи со калапи, како што се пластични чаши за еднократна употреба, чаши за желе, пластични чинии за еднократна употреба, чаши за млеко од соја, чинии за пакување за брза храна итн. За различни производи, соодветната мувла треба да се замени.

Мувла: Се вградува на машината за правење чаши и е специјално прилагодена според производот. Обично првиот лажен испит е производ на збир на калапи. Кога производот има ист калибар, капацитет и висина, деловите од мувлата може да се заменат, така што калапот може да се користи за калап за повеќе намени, а трошоците значително се заштедуваат.
Машина за листови: Се користи за обработка на суровини од пластични чаши за еднократна употреба. Од пластичните честички се прават листови, се тркалаат во буриња за мирување, а потоа се транспортираат до машината за чаши за загревање и формирање во пластични чаши.
Дробилка: Во производството ќе останат некои останати материјали, кои може да се здробеат во честички и потоа да продолжат да се користат. Тие не се отпад.
Миксер:Остатокот од материјалот се дроби и се меша со сосема новиот грануларен материјал во миксер, а потоа се користи повторно.
Воздушен компресор:Машината за правење чаши ги формира потребните производи со присилување на листот блиску до површината на шуплината на мувлата низ воздушниот притисок, па затоа е потребен воздушен компресор за да се произведе воздушен притисок.
Машина за редење чаши:Автоматското преклопување на пластичните чаши за еднократна употреба ги елиминира проблемите со бавното рачно преклопување на чашите, нехигиенските, зголемените трошоци за работна сила и така натаму.
Машина за пакување: Надворешната запечатувачка пластична кеса на чашата од супермаркет автоматски се пакува од машината за пакување. Откако машината за редење чаши ќе го заврши преклопувањето, таа автоматски се брои, пакува и запечатува од машината за пакување.
Манипулатор: Машината за правење чаши не само што може да прави чаши, туку и да прави кутии за ручек, кутии за свежо чување и други производи во согласност со принципот на формирање. Во случај машината за натрупување чаши да не може да се преклопува, манипулаторот може да се користи за да се фати преклопената чаша.
Машина за печатење во боја:Испечатете неколку обрасци и зборови за чаши за млечен чај, некои пакувани чаши за пијалоци, чаши за јогурт итн.
Автоматска машина за хранење: автоматски додавајте пластични суровини во машината за листови, заштедувајќи време и труд.

Не се користат сите горенаведени опрема, туку се конфигурирани според реалните потреби на производството.

 


Време на објавување: Мар-31-2022 година

Испратете ни ја вашата порака: